Hello Guest June 29, 2022, 05:09:22 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?  (Read 4857 times)

Humvee256

  • Forum member
  • Posts: 5
Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« on: May 22, 2007, 02:47:49 »

I have been watching, and waiting, and am starting to wonder.... will the Ship Sim 2006 Add-On ever be avaliable for sale in the United States?
Logged

BLKNITE

  • Guest
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #1 on: May 22, 2007, 05:07:18 »

Yes,They not selling ship simulator 2006 add-on in store in USA,why is that ???
Logged

cargohauler

  • Forum member
  • Posts: 78
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #2 on: May 22, 2007, 19:44:15 »

Why dont you buy it online?
Logged

Shipaddict

  • Forum member
  • Posts: 3747
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #3 on: May 22, 2007, 19:49:04 »

Yes why not online. :D
Logged

Humvee256

  • Forum member
  • Posts: 5
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #4 on: May 22, 2007, 22:38:45 »

Because the version avaliable is PAT, and we need NTSC....
Logged

LucAtC

  • Ship Simulator Developer
  • Global Moderator
  • Posts: 2172
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #5 on: May 23, 2007, 14:15:42 »

Hello Humvee256,
Although not the greatest specialist of the question, I cannot fully agree with your opinion on the TV video system coding. You probably meant PAL vs NTSC, and I think most people no longer need a TV encoding to play a video game, at least in Europe. There must surely be a different answer to your question, probably a commercial one.

Regards,
Luc
Logged

mporter

  • Forum member
  • Posts: 184
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #6 on: May 23, 2007, 19:45:03 »

Because the version avaliable is PAT, and we need NTSC....

I can attest, as can many other members of this forum, that the game and add-on run just fine in the US -- provided one has sufficient computer horsepower.
Cheers,
Michael
Logged
Michael Porter Marine Design
www.mp-marine.com

Humvee256

  • Forum member
  • Posts: 5
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #7 on: May 28, 2007, 03:04:02 »

Here are my CPU specs. Please let me know if I can use the add-on. Thanks!

Gateway Notebook
AMD Turion 64 Processor
Windows XP Media Center SP2
1GB Memory
80GB Hard Drive
ATI Radeon Xpress 200M Graphics Card
Logged

AriesDW

  • NVDG
  • Moderator, NVDG
  • Posts: 873
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #8 on: May 28, 2007, 03:33:50 »

Laptops will have a hard time running the game than most desktop platforms. It has happened to me as I have 2 laptops and 3 desktops.
Logged
-Dave

Moderator, Ship Simulator Official Forums
Founder, The Ship Simulator New Vessel Design Group
Designer - Print, Branding, Fashion, Identity Systems

The New Vessel Design Group - Bringing gamers ideas to Ship Simulator

LucAtC

  • Ship Simulator Developer
  • Global Moderator
  • Posts: 2172
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #9 on: May 28, 2007, 10:58:24 »

Yes, and there are also laptops that can handle it. It would be interesting to know which type of integrated graphics card can handle the game. I suppose the ATI Radeon Xpress 200M is unable to do it, perhaps Humvee256 can play "guinea pig"? No, probably not.
Game specifications indeed never (?) touch the question of laptops. It is of course understandable since most of them share the memory of the motherboard.
But instead of "specifications" for laptops, the members of the forum who can play SS2006+Addon on their laptop could tell it to everybody. Perhaps a topic on that question?
So, the question of accountability of the publisher is avoided, on a subject where there is no global solution?
Just a thought, of course.
Regards,
Luc
Logged

Humvee256

  • Forum member
  • Posts: 5
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #10 on: May 28, 2007, 16:39:49 »

My laptop plays 2006 just fine, except I cannot play the Titanic without experiencing latency. It is okay inside of the bridge, but on the walk-around mode, it seems it is only doing 1 fps.
Logged

LucAtC

  • Ship Simulator Developer
  • Global Moderator
  • Posts: 2172
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #11 on: May 28, 2007, 17:09:44 »

You found the answer: The game being heavier with the addon, the framerate will decrease. If you have no desktop, you would probably be disappointed.
Perhaps will ShipSim2008 be able to control the graphics so as to solve these difficulties with the laptops?
Regards,
Luc
Logged

mporter

  • Forum member
  • Posts: 184
Re: Ship Sim 2006 Add-On.... When will it be in the USA?
« Reply #12 on: May 28, 2007, 17:23:15 »


I can play SS2006 OK on my laptop (a Dell Latitude D610) at the highhest resolution (1450 x something) but I do have the Titanic masts/funnels problem.  The laptop will not run the addon, however; for that I need the big box which has an AMD 1.47 GHz, and a Nvidia Quadro4 750XGL card.

Things might be better at a lower resolution, but I'm not too interested in trying that.

Cheers,
Michael
Logged
Michael Porter Marine Design
www.mp-marine.com
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines