Hello Guest November 16, 2018, 12:55:41 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can't find my mission: what am i doing wrong?  (Read 6264 times)

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Can't find my mission: what am i doing wrong?
« on: September 13, 2011, 20:10:20 »

I created a new mission in de mission-creater, testen it in the m-c, en saved it in the missions folder.    But: i can't find it. I don't know if it is possible to open a mission i created on my computer, but i have uploaded it as an attachment to this post. If it's impossible, please post it, so i can think of something else.

I hope you'l find my mistakes in the files below.
Logged

vin_sun

  • Global Moderator
  • Posts: 1260
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #1 on: September 13, 2011, 21:33:49 »

Hello Ralph,

I tried to open you mission in the ME but it resulted in a crash.

Can you please tell us which ship(s) you have used as Player ship(s) and which is the environment.


Regards
vin_sun
Logged
Land was created to provide a place for boats to visit.

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #2 on: September 14, 2011, 07:58:19 »

Mission details:

Playership: Esperanza
AI ship's: Whaler, Whaler Factory
Environment: Antarctica
Logged

TJK

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #3 on: September 14, 2011, 08:35:42 »

Hi
I have tryed to open you mission in ME but the only thing i get are a blue screen so something are wrong here, Have you put some AI ships as playership or something like that.
can you try to make a new one and add it up here please or maybe Marty have a idea watt went wrong her, he are in US so it can take some time before he are loged in
Regard
Tore
Logged

sadsid († 2016)

  • IN MEMORIAM
  • Global Moderator
  • Posts: 3608
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #4 on: September 14, 2011, 08:50:46 »

Hi
It would also help if both files were put in a zip please
                                                                             Eric
I have same Tore
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #5 on: September 14, 2011, 11:46:09 »

Yes,
Please put both mission files into one Compressed Folder before you post them here.
You can make a compressed folder by right-clicking on the desktop and selecting New > Compressed folder.
If you have not already done so, you can download the Mission Editor Notes from:
http://80.95.161.114/shipsim/forum/index.php/topic,19793.0.html
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #6 on: September 14, 2011, 18:06:26 »

Here's the zip-file, as requeasted.
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #7 on: September 14, 2011, 20:52:53 »

Hi Ralph,

Your mission loaded into the ME with no trouble.
I found it in SSE>Single missions as “At the slibway. Beta.”, and it started up OK.
A quick look in the editor showed nothing obvious to cause trouble. It looks like a well-constructed mission.

Tonight I’ll spend more time with it to see if there is anything that might explain your problem.

Regards,
Marty
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #8 on: September 15, 2011, 00:10:59 »

Hi Ralph,

When you first save a new mission, be sure that you click File > Save as, and then click the [User Missions] button to be sure that your mission is put in the correct folder.
Often, when you first click Save as, it is pointing to some other folder—not the one where SSE looks for Single missions.

Regards,
Marty
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #9 on: September 16, 2011, 15:46:25 »

I did every thing you said, but it's still not showing up. Does anyone know something else that might caused this?
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #10 on: September 16, 2011, 18:53:27 »

If there is another copy, or any mission with the same title, in one of the other mission folders, then neither will appear in the lists. In that case, you should see a red warning message when you start SSE.
Check the campaign folders for a copy that you may have inadvertently saved there.

Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #11 on: September 16, 2011, 22:33:51 »

What i did was:

1. c:\.............\documents\ShipSimextremes Userdata\missions
2. deleted all the content in the folder
3. downloaden the zip-file i posted here before
4. extracted the two files into missions
5. started the game
6. No missions (except for the tutorial)


Any other suggestions? Or should i just reïnstall the entire game?
Logged

vin_sun

  • Global Moderator
  • Posts: 1260
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #12 on: September 17, 2011, 07:09:58 »

Hello Ralph,

The fact that you have deleted all the missions does call for a re-installation of SSE. This is the folder which stores all the missions - the default missions that came with SSE, the download content missions and your own mission(s).

MVSmith may offer you more expert guidance.


Regards
vin_sun
Logged
Land was created to provide a place for boats to visit.

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #13 on: September 17, 2011, 10:19:29 »

Hello Ralph,

The fact that you have deleted all the missions does call for a re-installation of SSE. This is the folder which stores all the missions - the default missions that came with SSE, the download content missions and your own mission(s).

MVSmith may offer you more expert guidance.


Regards
vin_sun

I only deleted the single missions. There is no diference noticable in the game without those missions. But i think i'm going to reinstall the game anyway.
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #14 on: September 17, 2011, 10:58:31 »

I reinstalled the whole game, extracted the two files to C\.....\documents\userdata\missions

and...

it still doesn't work...
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #15 on: September 17, 2011, 11:44:21 »

Hi Ralph,

All of the missions that come with SSE or with DLCs are not stored in your Userdata > Missions folder, but in …Vstep > ShipSimExtremes > Projects > ShipSimExtremes > Data > Missions.
There are two subfolders: Campaigns and Missions. Single missions that come with the game are in that last subfolder.
It is possible to access those two subfolders in the Mission Editor if you press the [Game Missions] button in either the Open mission or the Save mission as panel.

If, when you reinstalled SSE, you elected to save profile and missions, you could still have a duplicate mission.

Have you tried saving the mission with an entirely new title and file name?

Regards,
Marty
Logged

vin_sun

  • Global Moderator
  • Posts: 1260
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #16 on: September 17, 2011, 13:15:34 »

Hello Ralph,

I regret there was an error on my part when I told you that the default missions of SSE were in the User Data folder. Marty has provided you with the correct information. Sorry, if I misled you in any way.

Regards
vin_sun
Logged
Land was created to provide a place for boats to visit.

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #17 on: September 17, 2011, 13:48:23 »

I did not elected to save the user data, etc. I removed everything. I also tried to save it in the Vstep\......\missions\...... folder.

still nothing... ???
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #18 on: September 17, 2011, 13:57:11 »

I also saved it with both another title and another file name. That also didn't work...  :(
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #19 on: September 17, 2011, 14:21:10 »

I created another mission, and that didn't show up ass well... Very strange...

b.t.w. i can still download missions.
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #20 on: September 17, 2011, 17:37:25 »

Hi Ralph,

I’ve run out of ideas at the moment, so I’ll ask for your Version & Build numbers, and whether you got it from STEAM. I might as well ask for you DxDiag, but I’ve no idea what that could tell me.

Also, please make a mission with only one environment and put Apollo in it, but nothing else—no mooring or any other entities. Give it a very simple title, with no special characters or punctuation.

Regards,
Marty

What language is your SSE currently using?
« Last Edit: September 17, 2011, 18:15:59 by mvsmith »
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #21 on: September 17, 2011, 18:36:43 »

Hi Ralph,

If your SSE is in Dutch, do this:
Open your slibway mission in the ME and in the Mission Properties select NL as the language,
Save the mission and look for it in SSE Single missions.
SSE will usually only see missions that are in its language.

Regards,
Marty
Logged

Ralphnld

  • Forum member
  • Posts: 19
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #22 on: September 17, 2011, 21:58:33 »

Hi Ralph,

If your SSE is in Dutch, do this:
Open your slibway mission in the ME and in the Mission Properties select NL as the language,
Save the mission and look for it in SSE Single missions.
SSE will usually only see missions that are in its language.

Regards,
Marty



That solved it!  :)

Thank you very much for the help, i'l reinstall the game to the english version, i just prefer that now.
Logged

mvsmith

  • Guest
Re: Can't find my mission: what am i doing wrong?
« Reply #23 on: September 17, 2011, 23:28:22 »

Hi Ralph,

You have two alternatives:
You can change your installed language to EN, or you can do as you just did—mark the language in the mission properties as NL, even though the text is actually in English.
Most Dutch and German creators who Upload to the CMMs do the latter—marking the missions NL, or DE because they can keep their native language on SSE. However, that makes it necessary for EN—type CMMs to switch to those languages to download their submissions.
 
I suggest keeping your native language in SSE and saving your mission as NL while you are developing it with English text. If and when you want to submit it to the CMMs, you can do a final save in EN.  That will allow the CMMs to see it and download it. You might need to temporarily move the .NL file to your desktop, or you may be able to submit it with both language files—I’ve never tried that.

To change the in-game language temporarily without re-installing, you can edit the registry:
Type regedit into the search box at the bottom of the Start menu.
Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Vstep\ShipSimExtremes\Language_Ingame.

It might be easier to get there by searching for NL but you may need to Search again to find the right entry.
Right-click on Language_Ingame and select Modify…
Once you have done that, running regedit should take you back to that entry—until you do something else with regedit.

Regards,
Marty
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines