Hello Guest June 29, 2022, 03:46:37 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [Resolved] I think I broke Sketchup... :(  (Read 3131 times)

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
[Resolved] I think I broke Sketchup... :(
« on: July 30, 2009, 21:02:59 »

Hi,

I think I broke Sketch up  :'(

I loaded it and it crashed. now the lines are more fuzzy and don't look right... I have restarted and still the same...

Any ideas what to do...





 :'(   :'(   :'(
« Last Edit: July 30, 2009, 22:02:32 by Mad_Fred »
Logged

Wave Music

  • Forum member
  • Posts: 4767
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #1 on: July 30, 2009, 21:10:25 »

To get smooth lines in SU I switch on the antialiasing on my videocard.  Don't know about any other ways though. :doh:
Logged
keep it gnarly

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #2 on: July 30, 2009, 21:12:19 »

It was working okay. I also had something crash with my graphics card, I think...

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #3 on: July 30, 2009, 21:18:26 »

Hi Ferry Man,

Did you try uninstalling Sketchup and installing a fresh copy?

That might help. Your models are not part of the program so you won't loose any work if you made sure it's all backed up nicely.


Fred.
Logged

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #4 on: July 30, 2009, 21:19:12 »

Thanks, I'll try that...

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #5 on: July 30, 2009, 21:19:41 »

No problem.  :thumbs:

Hope it will fix it!
Logged

Master Captain

  • Forum member
  • Posts: 1842
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #6 on: July 30, 2009, 21:20:58 »

i personally dont see an issue, if everything still works theres no need to get in a panic. Check for updates for the program, reinstall it and if none of that works then i wouldn't worry to much about it if everything is still working good, your model quality shouldn't suffer and if it does i'd contact tech support with google or something ;)
Logged

Wave Music

  • Forum member
  • Posts: 4767
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #7 on: July 30, 2009, 21:21:28 »

Fred, but are there any settings in SU itself to get smooth lines or it can be done only by videocard settings?
Logged
keep it gnarly

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #8 on: July 30, 2009, 21:23:04 »

Well, it doesn't look like it's any standard setting in SU, that makes lines THAT fuzzy and jagged.. so dunno..

As for videocard settings.. I think if it was something generic like that, something similar would have to occur with other things too, not just sketchup. But that's just a thought.

Logged

Wave Music

  • Forum member
  • Posts: 4767
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #9 on: July 30, 2009, 21:28:12 »

Ok, thanks, Fred. 
Logged
keep it gnarly

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #10 on: July 30, 2009, 21:41:11 »

I have uninstalled and reinstalled, still the same...

 :(

Wave Music

  • Forum member
  • Posts: 4767
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #11 on: July 30, 2009, 21:44:50 »

Configure the antialiasing on your videocard then. ;)
Logged
keep it gnarly

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #12 on: July 30, 2009, 21:50:32 »

Configure the antialiasing on your videocard then. ;)

??????????

What is this?

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #13 on: July 30, 2009, 21:51:39 »

There is the option to change settings in GSU btw..

Window -> preferences -> Open GL
Logged

Wave Music

  • Forum member
  • Posts: 4767
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #14 on: July 30, 2009, 21:53:59 »

Ah, wasn't aware of that.  :doh:  Thanks, Fred.
Logged
keep it gnarly

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #15 on: July 30, 2009, 21:54:46 »

Much Better!!!!

 :2thumbs:

Thanks Guys

 :2thumbs:

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #16 on: July 30, 2009, 21:56:25 »

So it worked out? Excellent!  :2thumbs:

Very welcome!

Logged

The Ferry Man

  • Forum member
  • Posts: 10786
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #17 on: July 30, 2009, 21:59:51 »

Yes, it is working okay now.

Thanks very much  :)

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Re: I think I broke Sketchup... :(
« Reply #18 on: July 30, 2009, 22:02:11 »

no problem!!

I'll put it to resolved for ya!

Happy modeling!  ;D


Fred.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines