Hello Guest September 19, 2018, 21:48:37 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen  (Read 2484 times)

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« on: January 15, 2008, 17:07:02 »

hallo

ik heb een tijdje geleden shipsim 06 + add-on pack gekocht,maar toen ging ik met de titanic en toen waren de schoorstenen en de masten verdwenen,evenals met de classic yacht is de stuurhut bij mij helemaal wit.
weet iemand de oplossing mail het dan!
ik zal mijn computer ijgenschappen even opschrijven.

computer ijgenschappen: microsoft windows xp home edition,versie 2002 service pack 2,AMD sempron(tm)2200+
en dan staat er nog iets van kloksnelheid: 1.51 GHz, 704mb

mijn beeldschermresolutie staan op:1024 bij 768 pixels en de kleurkwaliteit:staat op hoogst (32 bits)

kan iemand me a.u.b helpen heb al vaak gemaild maar die mensen konden het probleem helaas niet oplossen.
als je het probleem weet stuur me dat dan is een soort van stappenplan op,omdat ik slecht ben met computers.

alvast bedankt en anders kun je het ok gewoon naar me mailen (het liefst)  ;D
Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #1 on: January 15, 2008, 17:25:12 »

het mad_fred

hier is ie waar je om vroeg


Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #2 on: January 15, 2008, 17:47:09 »

Dankje!

Ik heb de CD-Rom doosjes er even bijgepakt en wat ik er zo aan kan zien, met mijn beperkte verstand van deze dingen, is dat je computer op een paar puntjes al niet aan de minimale systeemeisen voldoet.

Je processor draait volgens de DXDIAG op ongeveer 1.5Ghz
De systeem eis is echter 2.0Ghz

Je interne geheugen is volgens de DXDIAG 704MB
De originele doos van SS2006 vereist 512MB, echter, de Addon én de specificaties op de website, zeggen 1.0 GB

Je hebt ook zo te zien een interne videokaart, met 64MB geheugen. Deze kan ook ontoereikend zijn. De systeem eis op de SS2006 doos zegt dat 64MB vereist is. Maar de addon heeft volgens de doos 128MB geheugen nodig aan 'display memory'  en ook op de site word een betere video kaart aanbevolen.

Je drivers zijn ook wat oud, die kunnen ook een update gebruiken maar ik denk dat de interne videokaart de boosdoener is, samen met het tekort aan RAM, en dat je processor het nog wel aankan.  Nogmaals, ik ben absoluut geen expert in die dingen, maar dit viel me zo op.

Helaas betekent dat dus dat je het één en ander moet upgraden denk ik. Wat meer RAM erin, en eventueel dus een betere videokaart. Ik zal de dxdiag nog even laten bekijken door DJM, die heeft er veel meer verstand van, en kom er eventueel nog wel even op terug.

Groet,
Fred

Logged

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #3 on: January 15, 2008, 17:49:53 »

ok bedankt

Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #4 on: January 15, 2008, 17:52:45 »

graag gedaan!

Fred
Logged

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #5 on: January 15, 2008, 17:53:35 »

maar hoe moet ik dat allemaal doen me RAM vergroten kost het geld ?
en wat moet ik dan doen inplaats van die interne videokaart?

in ieder geval bedankt en ik hoor wel weer van je! als je wat terug hebt van DJM
Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

marijn

  • Forum member
  • Posts: 274
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #6 on: January 15, 2008, 20:28:39 »

maar hoe moet ik dat allemaal doen me RAM vergroten kost het geld ?
en wat moet ik dan doen inplaats van die interne videokaart?

in ieder geval bedankt en ik hoor wel weer van je! als je wat terug hebt van DJM
een videokaart kan behoorlijk veel muntjes kosten ja
maar RAM is geloof ik niet zo veel
DJM heeft daar wel wat meer verstand van geloof ik :P
Logged

member at mmps
made by TJK

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #7 on: January 15, 2008, 21:29:56 »

Hallo maritiem,

Ik heb DJM even gevraag ernaar te kijken en hij heeft mijn verhaal even aangevuld:

Je processor schijnt wel in orde te zijn. De 1.5Ghz in je dxdiag is schijnbaar niet juist, de processor loopt op 2.2Ghz, dus die is wel in orde.

Je interne geheugen is wel - zoals ik ook dacht - te weinig. Je moet tegenwoordig toch echt wel minimaal 1 GB hebben. Dus daar moet wat bij.

De videokaart is ook ontoereikend inderdaad. Die zou dus ook vervangen moeten worden, wil je dit spel goed kunnen draaien. En inderdaad je driver is wat oud. (2003). Maar goed, een betere driver daarvoor zou weinig helpen vrees ik.

De driver voor je geluidskaart is ook te oud. Al zal dat niet meteen een grafische fout produceren, maar het helpt toch zeker niet voor de totale prestatie.

Je harde schijven zijn erg klein. Die zullen dan waarschijnlijk ook langzamer zijn en dat geeft ook nadelige effecten op de prestaties.

Eigenlijk zou het beste zijn (als je dit spel, maar ook andere recente spellen wilt draaien)  om je hele PC te upgraden. Dus meer RAM, betere Videokaart. Nieuwe (grotere) harde schijf. etc. En dat is vrij duur. Om eerlijk te zijn kun je dan haast beter een hele nieuwe PC kopen.

Het is niet wat je misschien wilde horen, maar helaas voldoet je PC gewoon niet aan de eisen. We kunnen er helaas niets anders van maken.  :(

Groet,
Fred
« Last Edit: January 15, 2008, 21:41:09 by Mad_Fred »
Logged

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #8 on: January 16, 2008, 16:35:44 »

ok bedankt

ik heb bestloten dat ik in de zomer van me zomerbaantje dan maar een eigen computer ga kopen.
heb je misschien een voorkeur voor een pc die wel gelijk aan de meeste eisen voldoet? en hoeveel zou me dat dan kosten?
ik bedoel met eisen of die computer gelijk zo veel RAM heeft en een goeie graphic card,(dat ik die niet allemaal nog eens apart moet kopen)
ik woon nu in zweden dus  :-[   

bedankt voor je hulp
p:s  welke graphic card vind jij het beste?kan ik ze in de winkel kopen?hoeveel kost het?

nogmaals bedankt en dan doe ik het nu maar zonder schoorstenen  :P 
Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #9 on: January 16, 2008, 18:26:25 »

Hoi Maritiem,

Ik kan weinig zeggen over welke pc of welke kaart het beste is of wat het allemaal kost. Ik ben sowieso niet zo thuis in de hardware en er is zoveel keus en de prijzen verschillen zoveel.

Als het zomer is zijn er weer nieuwe dingen en andere prijzen dus het beste is gewoon bij een goeie computerzaak of meerdere zaken te gaan informeren en vergelijken. En op internet kun je een overvloed aan informatie vinden. Gewoon kijken en vergelijken zou ik zeggen.

En het zal best een aardig centje kosten maar als je meteen voor een echt goeie pc gaat die de nieuwste spellen ook perfect kan draaien dan heb je er het langst wat aan, anders moet je na een poosje weer upgraden.

In ieder geval, graag gedaan!  al hebben we helaas het probleem niet opgelost.  :-\

Groeten,
Fred
Logged

maritiem

  • Forum member
  • Posts: 409
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #10 on: January 16, 2008, 18:40:51 »

ok bedankt voor je hulp!

als ik een vraag heb stuur ik die wel per e-mail
ik sluit deze topic nu bedankt nogmaal voor je hulp!
Logged

People can almost do anything, The only thing they can't is forgive each other.

marcstrat

  • Global Moderator
  • Posts: 2626
Re: probleem met titanic a.u.b niet verplaatsen
« Reply #11 on: January 20, 2008, 08:23:17 »

Mischien een van de personen die je kan helpen voor een nieuwe aanschaf van een computer,is DJM.
Deze zal zeker al de nodige info doorgeven,geef zeker een (ongeveer)prijskaartje,dat je wil spenderen,zo zal zeker de info die je zal ontvangen meer correct zijn(prijs/kwaliteit).
Groetjes
Marc
Logged
N
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines