Hello Guest February 23, 2024, 05:02:17 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Ship Simulator Forumregels  (Read 3020 times)

Wout

 • Forum member
 • Posts: 753
Ship Simulator Forumregels
« on: November 13, 2007, 16:40:24 »

Het shipsim.com forum is een openbaar forum. Om het forum leesbaar en leuk te houden, vragen we of je je aan een aantal simpele regels wilt houden. Als lid van het forum ga je akkoord met de volgende forumregels:

Ontwerpers
Stoor de ontwerpers van het spel alsjeblieft niet met emails of privéberichtjes met vragen of opmerkingen. Je kunt vragen en suggesties op het forum plaatsen, daar is het forum ook voor bedoelt. Contact opnemen met een spelontwerper leidt ertoe dat deze minder tijd aan de verdere ontwikkeling van het spel kan besteden.

Beheer
Op dit forum hebben we meerdere beheerders. Deze beheerders kunnen helaas niet elk bericht lezen op het moment dat het geplaatst wordt. Mocht er een bericht geplaatst worden waarvan de denkt: "dat kan echt niet door de beugel" waarschuw de beheerders dan met de 'report to moderator' knop (staat onderaan elk geplaatst bericht). Wanneer nodig hebben de beheerders het laatste woord bij elke discussie. Wanneer nodig zullen zij maatregelen nemen.

Wat is een moderator?
Moderators zijn de beheerders van het forum, die een deel van hun vrije tijd opgeven om anderen te helpen met hun vragen over het forum of over het spel. Zij zijn ook de 'politie' van het forum. Hun aanwezigheid helpt mee met het leuk en overzichtelijk houden van het forum.

Wat kunnen moderators doen?
De moderators hebben een aantal extra bevoegdheden om hun taak naar behoren uit te kunnen voeren. Zo kunnen ze berichten verwijderen, sluiten, verplaatsen en veranderen. Ook kunnen ze leden waarschuwen en zelfs verbannen van het forum. Zo houden ze het forum vrij van ongewenste berichten. Krijg je een waarschuwing van een moderator neem die dan heel serieus. Een waarschuwing betekend dat je in de gaten gehouden wordt; bij een volgende overtreding wordt je mogelijk tijdelijk of permanent verbannen van het forum.

Wat is een Administrator?
Administrators zorgen voor het technische aspect van het forum. Zij beslissen ook over wie verkozen worden tot nieuwe moderators. Tot slot kunnen ze mensen verbannen van het forum. Als je vragen hebt, stel deze dan eerst aan een moderator. Administrators zijn niet bedoeld voor algemene vragen.


Wie zijn de Moderators en Administrators?
  Administrators
  • Mark (technisch onderhoud, niet voor vragen)
  • Wout
  Moderators, Nederlands deel
  • Mad_Fred
  • marcstrat
  • Wout

  Wat als ik onenigheid heb met een Moderator?
  Moderators zijn ook mensen. Helaas komen meningsverschillen voor, ook tussen leden en moderators. Probeer op een respectvolle manier met ze te communiceren om het meningsverschil op te lossen. Als je er niet uitkomt kan je het beste contact opnemen met één van de administrators, bij voorkeur Wout. Hij zal het conflict zo neutraal als mogelijk bekijken en naar een oplossing zoeken. Zoek niet de confrontatie met een moderator en ga zeker niet richting of over een moderator schelden.  Berichten plaatsen op het forum
  Wanneer je berichtjes plaatst, hou dan de volgende regels in je achterhoofd.

  Copyright
  Je mag niet materiaal in een bericht zetten dat beschermt is door copyright of een andere eigendomswet zonder toestemming van de eigenaar en zonder de eigenaar in het bericht te vermelden. Het gaat hier niet alleen om foto's maar ook om tekst, film enz.

  Schelden en persoonlijke aanvallen
  Scheldwoorden en persoonlijke aanvallen worden niet getolereerd op dit forum. Het overtreden van deze regel kan leiden tot een waarschuwing of zelfs een verbanning.

  Provoceren
  Provoceren is niet de bedoeling. Als je twijfelt of jouw bericht op een ander kan overkomen als offensief of kwetsend, plaats het dan niet. Je punt maken kan over het algemeen ook op een andere manier. Een provocerend bericht wordt aangepast of verwijderd en je zult er zeker een waarschuwing voor krijgen.

  Spam
  Het plaatsen van berichtjes op het forum zonder inhoud of met slechts enkele woorden/zinnen om een hoger aantal geplaatste berichten te krijgen is niet toegestaan. Behalve dat je jezelf voor gek zet hinder je hiermee ook andere gebruikers. Ook kettingbrieven, antwoorden als 'vind ik ook' en 'ooh, mooi' en het herhalen van berichtjes is verboden. Verlaag je je toch tot dat niveau dan zullen moderators ingrijpen.

  Piraterij
  Shipsim.com voert een strikt beleid tegen piraterij. Het illegaal gebruiken of kopiëren van beschermd materiaal of het linken naar sites die dat doen is reden voor een directe verbanning zonder waarschuwing. Dit geldt voor al het beschermde materiaal maar in het bijzonder voor de verschillende versies van Ship Simulator.

  Andere identiteit aannemen / Inbreken in een andere gebruikersnaam / Meerdere accounts hebben
  Je mag je niet voordoen als een ander lid van dit forum en je mag niet een gebruikersnaam aanmaken met het doel andere leden te provoceren. Bovendien is het verboden in te breken in iemands anders gebruikersnaam en het hebben van meerdere gebruikersaccounts is ook niet toegestaan.

  Irrelevante berichten plaatsen
  Oké, je wordt niet meteen verbannen wanneer je een berichtje plaatst wat niet over het onderwerp gaat maar kom op, probeer je berichtjes te plaatsen waar ze horen. Blijf je na meerdere waarschuwingen toch nog de fout in gaan? dan kan ervoor gekozen worden om je uiteindelijk wel te verbannen.

  Twijfelachtige berichtjes
  Met deze regels kunnen we niet elke omstandigheid omvatten. Deze regel is er dan ook om, toch dan, alles te omvatten. Dit is een openbaar forum, dus gedraag je ook zoals je je normaal in een openbare ruimte zou gedragen. Twijfelachtige inhoud wordt opgespoord en aangepakt door de beheerders.

  Shipsim.com is niet verantwoordelijk voor berichten geplaatst op dit forum of de inhoud van die berichten. VStep en het shipsim.com beheerdersteam hebben het recht maar niet de plicht om de berichtgeving op dit forum in de gaten te houden en bij te werken.
  « Last Edit: December 25, 2008, 00:36:54 by Mad_Fred »
  Logged
  Wout
  Pages: [1]   Go Up
   
   


  SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines