Hello Guest May 18, 2024, 14:33:28 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Ferry van DFDS kan haven IJmuiden niet in.  (Read 3568 times)

MokMok

  • Forum member
  • Posts: 1204
Ferry van DFDS kan haven IJmuiden niet in.
« on: October 28, 2013, 17:31:03 »

Op http://nos.nl/artikel/567908-ferry-kan-haven-ijmuiden-niet-in.html en http://nos.nl/artikel/568078-ferry-vaart-eindelijk-haven-binnen.html lees ik het volgende:

Quote
Een veerboot van de maatschappij DFDS Seaways heeft tevergeefs geprobeerd de haven van IJmuiden binnen te lopen. Het schip is weer teruggevaren naar open zee om daar de storm af te wachten.

De ferry werd met behulp van drie sleepboten de haven binnengebracht toen de wind opstak. De kapitein besloot daarop de poging te staken en de haven weer uit te varen.
Wachten

Het schip heeft 1050 passagiers aan boord. Zij zullen, volgens een woordvoerder, zeker tot 15.00 uur moeten wachten voordat er een nieuwe poging wordt ondernomen.

Volgens de woordvoerder komt het niet vaak voor dat een schip de haven niet binnen kan lopen. "Ik werk hier nu 25 jaar en in al die tijd is het misschien twee à drie keer gebeurd.

De veerboot van maatschappij DFDS Seaways is met zes uur vertraging afgemeerd in IJmuiden. De bijna 1100 passagiers hebben het schip verlaten en zijn allemaal ongedeerd.

De ferry uit Newcastle zou om 09.00 uur 's ochtends afmeren in de haven van IJmuiden, maar door de harde wind was dat onmogelijk. Het schip moest terugvaren naar open zee om daar te wachten te wachten tot de storm was geluwd. Toen de wind rond 14.00 uur afzwakte, kon de ferry de haven binnenvaren.

Volgens directeur Teun Wim Leene van DFDS Seaways is de ferry bestand tegen harde wind, maar is het zekere voor het onzekere genomen. "Zo'n schip is vrij hoog en vangt daardoor veel wind. Dan is de kans aanwezig dat het schip tegen de kade aanknalt en dat hebben we liever niet."

Op http://scheepvaartnieuws.blogspot.nl/2013/10/ferry-kan-haven-ijmuiden-niet-in.html zie je heel duidelijk dat het schip naar stuurboord overhelt t.g.v. de harde wind en weer de zee op gesleept wordt.

Op http://scheepvaartnieuws.blogspot.nl/2013/10/king-seaways.html en http://www.kombuispraat.com/viewtopic.php?f=1&t=38&start=8224#p294481 kun je zien hoe de King Seeways na het lange wachten buitengaats uiteindelijk de haven wordt binnengesleept.

Op de bijgevoegde schermafbeeldingen van MarineTraffic zie ik dat de King Seaways urenlang aan het varen was net buiten de kust van IJmuiden. Op zo'n slingerend schip op een ruwe zee moet het wel vervelend voor de passagiers geweest zijn. Dit voorval zou een leuk idee kunnen zijn voor een nieuwe missie van Ship Simulator of om het tijdens een multiplayer sessie na te spelen.

« Last Edit: October 28, 2013, 17:59:05 by MokMok »
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines