Hello Guest June 22, 2024, 07:36:35 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Wereldhavendagen Dagcruise 2012  (Read 3472 times)

MokMok

  • Forum member
  • Posts: 1204
Wereldhavendagen Dagcruise 2012
« on: August 06, 2012, 20:51:49 »

Op http://www.poferries.nl/tourist/content/pages/template/minicruise_wereldhavendagen-dagcruise-2012_wereldhavendagen-dagcruise.htm lees ik het volgende:

Quote
Wereldhavendagen Dagcruise 2012


Tijdens de wereldhavendagen 2012 op 8 & 9 september vaart P&O Ferries van Europoort naar Rotterdam centrum!

Het animo is groot dit jaar dus wees er snel bij!
Een unieke dagtocht die u door de Rotterdamse havens voert. Voor hotel New York en de Erasmusbrug vormt het straatjekeren van het enorme schip één van de bezienswaardigheden van het evenement. Vaar zelf mee op onze bijzondere dagtocht (10.00 tot 16.00 uur) en bekijk de haven van Rotterdam vanaf grote hoogte.

Onderweg kunt u het gehele schip aan de binnenkant bezichtigen, want alle voorzieningen zijn opengesteld. Vooral de buitendekken bieden een geweldig uitzicht op al het spektakel op de kades in hartje Rotterdam, tijdens één van haar meest bekende evenementen.

Vaarroute
Op zaterdag 8 en zondag 9 september varen de Pride of Hull (zat 8 sep.) en de Pride of Rotterdam (zon 9 sep.) een bijzondere route dwars door de Rotterdamse haven. Het begint in de vertrekhaven van P&O Ferries in Europoort, vanwaar het schip naar de binnenwateren van Rotterdam vaart. Het imposante, 215 meter lange schip, draait vanuit de haven de Nieuwe Waterweg op, vanwaar de bedrijvigheid van de Rotterdamse haven op een unieke manier te bekijken is. Links en rechts zijn de leuke plaatsen Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Delfshaven vanaf het water te zien, totdat tenslotte de imposante skyline van Rotterdam opdoemt. Vanaf de buitendekken heeft u van ruim 30 meter hoogte een fantastisch uitzicht. De Erasmusbrug vormt het hart van alle activiteiten op het water tijdens de Wereldhavendagen. Ook voor ons want het schip draait hier in circa 45 minuten langzaam om, al het andere scheepvaartverkeer wordt dan stil gelegd (Onder voorbehoud). Ondertussen kunt u genieten van de diverse watersportdemonstraties en presentaties gegeven door Rijkswaterstaat, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam.

Pride of Rotterdam & Pride of Hull
Deze 215 meter lange schepen zijn sinds 2001 in de vaart genomen en zijn uniek in haar soort. Aan boord van 's werelds grootste en meest luxueuze Cruiseferries treft u vele voorzieningen aan. U kunt inkopen doen in de shops en genieten van live entertainment in de Show Lounge als extra toegift op een toch al mooie dagtocht.

Op reguliere afvaarten overnachten passagiers in een eigen cabin met douche/toilet. Om kennis te maken met de overnachtingsmogelijkheden aan boord zijn diverse hutaccommodaties ter bezichtiging opengesteld.

Maaltijden
Voor eten en drinken kunt u terecht op diverse punten aan boord van het schip. Voor de speciale dagtocht kunt u vooraf een lunch reserveren in het Four Seasons buffet restaurant. U boekt dan een uitgebreid warm en koudbuffet voor € 25 per persoon (plaatsen beperkt beschikbaar).

Vaarschema (onder voorbehoud):

Incheck Europoort P&O Terminal: 08.30 - 10.00 uur
Vertrek Pride of Rotterdam vanuit Europoort: 11.00 uur
Aankomst Erasmusbrug (schip meert niet aan): 13.00 uur
Vertrek Erasmusburg: 14.15 uur
Aankomst Pride of Rotterdam in Europoort: +/-16.15 uur
Uiterste annuleringstermijn bij onvoldoende deelname: 10 dagen voor vertrek. Indien door weersomstandigheden het schip niet kan uitvaren, heeft u wel de mogelijkheid om aan boord te gaan om het schip van binnen te bekijken.

Bij voldoende deelnemers bieden wij de mogelijkheid busvervoer van en naar de terminal te boeken. Vanaf Rotterdam Metrostation Capelse Brug (Parkeerplaats vrachtverkeer) vertrekt om 09:15 een bus naar de terminal. Deze brengt u na aankomst van het schip weer terug.Tarief; € 17,50 p/p retour

U dient uw paspoort mee te nemen!

Wees er snel bij, want vol is vol!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines