Hello Guest April 18, 2021, 06:53:37 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Down

Author Topic: Ship Sim Control Unit?  (Read 68268 times)

dodweb

  • Forum member
  • Posts: 152
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #25 on: July 15, 2010, 21:29:35 »

XBL as in XBox Live? I do, once I get an xbox again. Sort of sold the old one before I got the Slim I ordered, then cancelled the order on the slim as I found it cheaper somewhere else, then the money vanished into something more "sensible" as she called it before I could order the Slim again ;)

I'm not sure what my XBL handle is atm, would have to find out again..

And yeah when youre only using the TQ for shipsims you just need two - unless you use the hovercraft, which has 3 engines, but I'm not sure if you can even regulate that last engine (for the foils) with a joystick anyway... If I was you I would perhaps wait until SSE came out just in case you find something new to use the middle lever for.
Logged

deltaecho

  • Forum member
  • Posts: 282
    • Ship simulator virtual coast guard
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #26 on: July 16, 2010, 03:21:15 »

ya in a video i saw the person just pulled the caps of the throttles right off and then put it back on. it might be better to just pull the cap off of the middle lever so its not in my way

dodweb

  • Forum member
  • Posts: 152
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #27 on: July 16, 2010, 16:16:01 »

True, the colored caps come right off the levers by design, and taking say the middle one off should work fine as you say
Logged

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #28 on: July 16, 2010, 21:32:15 »

And yeah when youre only using the TQ for shipsims you just need two - unless you use the hovercraft, which has 3 engines, but I'm not sure if you can even regulate that last engine (for the foils) with a joystick anyway... If I was you I would perhaps wait until SSE came out just in case you find something new to use the middle lever for.

Third engines cannot be controlled in SS08, not even for lift fans :-\
Logged
Almost never here, try here.

pdpx7

  • Forum member
  • Posts: 243
    • PCTRS
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #29 on: July 18, 2010, 12:23:10 »

I use the saitek pro flight yoke system. It works great on all ships but the Bugsier 2 and the Ocean Star due to their different controls. It is bulky and that can be a problem.
Logged


Buzinga!

deltaecho

  • Forum member
  • Posts: 282
    • Ship simulator virtual coast guard
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #30 on: July 19, 2010, 05:04:48 »

i got the quadrant and it comes with a large handle that attachs all three levers as well! i great idea. now i dont have to individually move all the levers.

pdpx7

  • Forum member
  • Posts: 243
    • PCTRS
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #31 on: July 20, 2010, 21:27:18 »

where did you get it???
Logged


Buzinga!

deltaecho

  • Forum member
  • Posts: 282
    • Ship simulator virtual coast guard
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #32 on: July 21, 2010, 14:24:22 »

where did you get it???
off of amazaon. i bought it used for $35. the person before only opened the box didnt even unwrap anything :2thumbs: i have three of every lever cap and one large lever cap that connects all three of the throttles together. perfect.

pdpx7

  • Forum member
  • Posts: 243
    • PCTRS
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #33 on: July 21, 2010, 15:20:57 »

thanks for the info :thumbs:
Logged


Buzinga!

Ballast

  • Global Moderator
  • Posts: 3489
    • Life at sea
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #34 on: July 21, 2010, 20:32:15 »

Look at this -  it looks a little plastic-like but may be less expensive. Let's hope that this really will reach the market.

http://www.shipdriver.com/index.php#

That one is pretty old, i believe it was first announced somewhere in 2007 or 2008. I'm not sure if it will ever reach the market, it has been postponed many times since then.
Logged
It's the crew that makes the difference

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #35 on: July 21, 2010, 20:44:39 »

I think it will be released when England win the World Cup.
Logged
Almost never here, try here.

krytsch

  • Forum member
  • Posts: 333
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #36 on: July 21, 2010, 22:15:20 »

That one is pretty old, i believe it was first announced somewhere in 2007 or 2008. I'm not sure if it will ever reach the market, it has been postponed many times since then.

The site states "Coming Fall 2010" - it reminds me of something - I just don't remember what it was ...
Logged

2000

  • Forum member
  • Posts: 379
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #37 on: August 03, 2010, 00:32:14 »

The site states "Coming Fall 2010" - it reminds me of something - I just don't remember what it was ...

It is the ShipDriver from P.I. Engineering.
« Last Edit: August 03, 2010, 13:32:18 by 2000 »
Logged
My New Favorite Ship Is The Zilver :D
2000  "Virtual - Safety Training & Education Platform"
This Game Is Epic

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #38 on: August 03, 2010, 09:37:29 »

No, he's on about the Ship Driver reminding him of SSE
Logged
Almost never here, try here.

krytsch

  • Forum member
  • Posts: 333
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #39 on: August 03, 2010, 23:10:27 »

No, he's on about the Ship Driver reminding him of SSE

12 points!
Logged

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #40 on: August 04, 2010, 04:50:33 »

Well some people just don't know the difference between 'predicted' and 'promised' and get those mixed up.  ::)

They don't take into account that dates predicted in a VERY early stage can't be taken as factual yet. Nor what the loss of a publisher, and the subsequent fresh start with a new one, can cause too.

 ::)  ;D
Logged

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #41 on: August 04, 2010, 11:19:48 »

It's a shame, I'm gonna miss that demon Lighthouse Keeper and his electricity.
Logged
Almost never here, try here.

IRI5HJ4CK

  • Forum member
  • Posts: 4255
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #42 on: August 04, 2010, 16:39:31 »

Me too! I love that intro :-[

As for the Ship Control Unit..I wouldn't buy it if i'm honest. It looks a little too shiny for my liking. But that's just me being me! (And plus it seems rather expensive considering it doesn't look too fantastic).

If I could I would just make my own controls up..that would be a little easier to play with and stow away...but I have a feeling I might not get around to that any time soon...I never do! :doh:

Jack.
Logged
Kind Regards,
Jack.

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #43 on: August 04, 2010, 17:04:46 »

I know someone with an old set of Morse boat throttles :P, I could try converting them into a joystick but I dunno how :-\
Logged
Almost never here, try here.

IRI5HJ4CK

  • Forum member
  • Posts: 4255
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #44 on: August 04, 2010, 17:39:52 »

There was a topic somewhere on the forum which talked about home made controls...was quite extensive. I'll try find it!

Jack.
Logged
Kind Regards,
Jack.

Ballast

  • Global Moderator
  • Posts: 3489
    • Life at sea
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #45 on: August 04, 2010, 17:43:50 »

Logged
It's the crew that makes the difference

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #46 on: August 04, 2010, 17:46:33 »

Logged

IRI5HJ4CK

  • Forum member
  • Posts: 4255
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #47 on: August 04, 2010, 17:47:42 »

Ah yes I think so! Might have a look through it/print it off. See if I can get an idea of how to wire something like that up. (Although like I say, it'll probably never happen :lol:)

Thanks MJ.

Jack.
p.s. Just seen your message Fred. That was the one I was after as well! I'll print that off. Thanks ;D
Logged
Kind Regards,
Jack.

McGherkin

  • Forum member
  • Posts: 3153
    • Come visit me at Cliosport.net
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #48 on: August 04, 2010, 22:28:25 »

That's all very well for a controller with pot's already in it, but I think these ones are from the days before potentiometers...
Logged
Almost never here, try here.

deltaecho

  • Forum member
  • Posts: 282
    • Ship simulator virtual coast guard
Re: Ship Sim Control Unit?
« Reply #49 on: August 05, 2010, 23:27:27 »

i just found something very interesting. i go to ship sim's main site and i click on products, ship control unit, and then it says its handled by our partners SimWare. i click the name and i warning comes up on my computer saying, Warning: Visiting this Site may harm your computer! visiting sites that host malware or other viruses can get into your computer and take information. then theres a button at the bottom that says, "take me back to safety" i found it ironic because another company called "Wilco Pub" also has infections on their site that my virus scanner picked up. seems that theres no where safe to purchase this unit.....
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines