Hello Guest February 29, 2024, 20:35:35 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Firewall hulp  (Read 3864 times)

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8689
  • ✝ In Memoriam
Firewall hulp
« on: May 20, 2009, 04:52:57 »

Om gebruik te kunnen maken van de online opties van Ship Simulator, moet U Uw spel 'patchen' ofwel updaten, naar de meest recente versie. Die vind U hier:

http://www.shipsim.com/downloads/patches.php

Als U de patch gedownload en geinstalleerd hebt, kunt U nu in een paar eenvoudige stappen Uw firewall instellen voor Ship Simulator:


1.  Bepaal welke Firewall U gebruikt.

Er zijn ontzettend veel verschillende firewalls en internet beveiligings pakketen te verkrijgen en éénieder van deze kan weer heel verschillende zijn wat betreft uiterlijk en opties. Hieronder enkele van de bekende verkrijgbare firewalls en beveiligings software;

AVG
Bullguard
Comodo
F-Secure
McAfee
Norton
Panda
Trend Micro/Pc-Cillin
Windows Firewall (Windows XP Service pack 2 en Windows Vista)
Windows Live OneCare
ZoneAlarm

De meeste firewalls starten op als Windows start, en staan vaak ook in Uw Systeem werkbalk (Bij de klok) als icoon. De makkelijkste manier om erachter te komen is door in het Start Menu te kijken, daar zal het in de lijst staan.

2.  Gebruik Uw firewall handleiding en/of ondersteunende websites.

Als U niet zeker weet hoe Uw firewall werkt, of hoe U bepaalde functies dient te gebruiken, raadpleeg dan de meegeleverde documentatie. Dit is vaak zeer informatief en kan U helpen de meeste veelvoorkomende probleempjes zelf op te lossen, mocht U die tegenkomen. Als U echter geen antwoord vind in de handleiding, hebben de meeste beveiligings software ontwikkelaars ook een web service, waar U online terecht kunt voor hulp.

De eerder genoemde pakketten hebben allemaal ook Support Websites;

AVG Support
Bullguard Support
Comodo Support
F-Secure Support
McAfee Support
Norton Support
Panda Support
Trend Micro Support
Windows Vista Security Centre
Windows Vista Firewall
Windows XP Security Centre
Windows XP Firewall Basics
Windows Live OneCare Help Centre
ZoneAlarm Support


3.  Welke file moet ik toevoegen aan mijn firewall om internet verkeer toe te staan?

Om Ship Simulator met het internet te kunnen laten verbinden, moet questviewer.exe toegang krijgen van Uw firewall.
U vind deze file in Uw Ship Simulator installatie folder, standaard op:

C:\Program Files\Vstep\ShipSim2008\


4.  Wat moet ik met mijn spel profiel doen?

Om Uw missie tijden en behaalde rangen te kunnen uploaden naar het forum, moet U in het spel een eigen profiel aanmaken. Uw profiel naam in het spel moet overéénkomen met Uw forum profiel naam. Als U dit profiel heeft opgezet, vinkt U 'Internet toegang toestaan' aan, en klikt U op 'Inschakelen'. U ziet een voortgang balk, daaraan ziet U dat de verbinding en forum profiel informatie word gecontroleert.
Als het allemaal goes is ingesteld, ziet U daarna een icoon verschijnen, rechts boven in de hoek van Uw scherm. Dit laat U zien dat U nu online bent!

5.  Belangrijke informatie.

Elk programma dat online functies heeft, gebruikt een serie poorten, om toegang te krijgen tot het internet. Een Firewall blokkeert deze poorten, tenzij specifiek ingesteld, en kan als zodanig de online functies van een programma hinderen. Zelfs als U Uw Firewall uitschakelt, kan dit nog steeds zo zijn.

Het is dus heel belangrijk om Uw Firewall aan te laten staan, voor Uw veiligheid, en het zo in te stellen, dat Uw spel toegang heeft tot het internet. Dit is de beste manier om van Uw online functies in het spel gebruik te maken.

Als U na al deze stappen geen connectie kunt maken, check dan alle Firewall en Ship Simulator settings nogmaals, gewoon als zekerheid dat U niks over het hoofd heeft gezien.

Komt U er niet uit, dan is er zoals gezegd voor bijna elke ontwikkelaar van internet beveiligings software, wel een online klantenservice. Raadpleg deze bij aanhoudende problemen.

Het Forum Team
« Last Edit: May 21, 2009, 03:44:30 by Mad_Fred »
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines