Hello Guest June 22, 2024, 13:33:31 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Brand aan boord van DFDS King Seaways.  (Read 8253 times)

MokMok

  • Forum member
  • Posts: 1204
Brand aan boord van DFDS King Seaways.
« on: December 29, 2013, 11:59:18 »

Op http://www.nu.nl/buitenland/3663896/23-gewonden-brand-in-ferry-newcastle-ijmuiden.html en http://www.nu.nl/buitenland/3663879/evacuaties-brand-ferry-newcastle-ijmuiden.html lees ik dat er vannacht brand is geweest in een passagiershut aan boord van de MS King Seaways van DFDS.

Goed dat de brand snel ontdekt is, de bemanning alert heeft opgetreden en de brand snel heeft geblust. Anders waren er veel meer slachtoffers gevallen. Deze brand zou ook per ongeluk ontstaan kunnen zijn door kortsluiting, of doordat een Li-Ion accu van een laptop of een mobiele telefoon spontaan vlam heeft gevat. Er zijn al vaker zulke accu's spontaan tot ontbranding gekomen. Hoe fataal brand aan boord van een veerbot kan zijn, weten we van de grote brand op Scandinavian Star in 1990, iemand stichte brand aan boord met fatale gevolgen. Meer info http://nl.wikipedia.org/wiki/Scandinavian_Star.

Op http://mobiel.nujij.nl/algemeen/23-gewonden-na-brand-in-ferry-newcastle-ijmuiden.26471197.lynkx?pageStart=61 kun je lezen hoe er door reaguurders gereageerd wordt op deze brand. Het schijnt op deze schepen tussen IJmuiden en Newcastle wel vaker voor te komen dat er veel gezopen wordt en er wel eens vechtpartijen zijn.

Tijdens de evacuatie brak er zelfs nog een vechtpartij uit tussen twee personen, lees ik op http://www.scottishdailyexpress.co.uk/news/uk/450956/Two-arrested-after-fire-breaks-out-on-North-Sea-ferry-bound-for-Amsterdam.
« Last Edit: December 29, 2013, 12:28:38 by MokMok »
Logged

MokMok

  • Forum member
  • Posts: 1204
Re: Brand aan boord van DFDS King Seaways.
« Reply #1 on: December 29, 2013, 18:49:03 »

De brand kan ook ontstaan zijn door in slaap te zijn gevallen terwijl diegene rookte in de hut. Verder vind ik dat alcoholische dranken verboden moeten worden aan boord van passagiersveerboten, er wordt 's avonds vaak veel gezopen aan boord van zulke schepen. Dronken passagiers kunnen een evacuatie aan boord bemoeilijken in geval van een calamiteit. Bovendien kan dronkenschap voor extra paniek zorgen, omdat dronken passagiers dan niet meer weten wat zij moeten doen in geval van nood.

Ik hoop dat de Scheepvaartinspectie en de Marine Accidents Investigation Branch http://www.maib.gov.uk het incident zullen onderzoeken en dat er daaruit lessen voor alle veerdiensten getrokken zullen worden.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines