Hello Guest September 18, 2019, 22:02:33 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 

Poll

What will be the System requirements for Ship Sim 08

Any suggestion on what system would run the 08 sim?
- 12 (31.6%)
What would be the best system to runthe 08 sim?
- 26 (68.4%)

Total Members Voted: 36


Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: System requirements for Ship Sim 2008  (Read 22077 times)

Lanedre

  • Forum member
  • Posts: 395
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #25 on: June 05, 2007, 15:15:01 »

Do you think my computer with 3gig RAM,Pentium 4 3,4 GHz and ATI Radeon X700SE graphic card with 512mb memory will handle SS08? ???
Logged

Eemspoort

  • Forum member
  • Posts: 372
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #26 on: June 05, 2007, 16:04:19 »

Well, i geuss SS08 will run very well on your system! Power enough! :)
Logged
m/s "Eemspoort"
1961, Hilgers A.G.-Rheinbröhl
76,2 x 8,20 x 2,72 mtr, 1085 ton
Deutz RBV 6 M 545, 800 HP @ 380 rpm
Daf KMD 250.2, 250 HP @ 1800 rpm, bowthruster

Britannic

  • Forum member
  • Posts: 193
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #27 on: June 05, 2007, 16:36:18 »

Aye. I'm also somewhat unsure- does 2ghz dual core (with ship sim running on only one) add up to about the equivalent of a 3ghz unicore, or would it be a little slow? i thought it may be oK, as the other applications which are runing would be on the second cpu, but still Im unsure. I also have a 256meg Nvid 6100 card, which im sure will handle it just fine providing I have anitalising and all other quality goodies turned of. But is 2.01ghz enough, even if I have everything turned right down? SS06 runs resonably well on it, with reflections and bloom effect n bow waves on,(about 23 frames per second) but thats just about where the fun ends!

« Last Edit: June 05, 2007, 16:40:01 by Britannic »
Logged
When Ive finished Media college Ive got many desired jobs, one being; Simulator making!

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #28 on: June 06, 2007, 12:49:21 »

Aye. I'm also somewhat unsure- does 2ghz dual core (with ship sim running on only one) add up to about the equivalent of a 3ghz unicore, or would it be a little slow? i thought it may be oK, as the other applications which are runing would be on the second cpu, but still Im unsure. I also have a 256meg Nvid 6100 card, which im sure will handle it just fine providing I have anitalising and all other quality goodies turned of. But is 2.01ghz enough, even if I have everything turned right down? SS06 runs resonably well on it, with reflections and bloom effect n bow waves on,(about 23 frames per second) but thats just about where the fun ends!

Hiya :)

Dual-Core systems have distinct advantages and disadvantages.  I only have a single-core CPU, so I've been doing some research on this ;)

For more information on Dual-core CPU's, try the Wikipedia link here

Most new games do take advantage of the extra processing power of dual-core systems :)

On the graphics card issue, you should be fine with that one.....however, if it's 'on-board', you may (as you say) have to 'tone down' the settings a little ;)

Hope this information helps you out :)

Regards.

DJM.
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #29 on: June 06, 2007, 12:53:40 »

I'm considdering a new vid-card (7600GS?), but i'm not sure if it would do the trick... ???

Hiya :)

Just a little tip for you ;)

GS cards are usually 'cut-down' versions of the models in that series.  I have a GeForce 6600 and a buddy of mine has a GeForce 7300GS....My card runs better than his ;)

I would recommend getting an ordinary model (without GS - example: GeForce 7600), or get a GT/GTX model in whichever series you choose :)

Regards.

DJM.
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Maik

  • Forum member
  • Posts: 221
    • www.autoinformatief.com
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #30 on: June 06, 2007, 19:53:06 »

I'm affraid I still didn't have time to find out the specs of my comp. Probally it won't be here before the weekend i'm affraid.
Logged

Maik

  • Forum member
  • Posts: 221
    • www.autoinformatief.com
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #31 on: June 06, 2007, 21:26:12 »

Have some time afterall  :D

So here it comes(the information Luc mentioned in the e-mail):

Graphics card: ATI Radeon9600\X1050 Series
Type of connection (AGP/PCI-e): AGP, I think it ses ATI Radeon graphics Processor AGP
1534 MB RAM
Intel Pentium 4 cpu 3.00 ghz ( 2CPUs)

And Luc you ask for the type of motherboard but I couldn't find anything that looked like you stated in the mail. So I don't really know where to look for that. But I hoop this is enought for you!

Will this do to play 2008 or not, that's the question :P
Logged

AriesDW

  • NVDG
  • Moderator, NVDG
  • Posts: 873
    • Check out my flickr!
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #32 on: June 07, 2007, 06:03:17 »

This should get interesting! Heh Heh. Now if only we knew the power of VSteps platforms . . .
Logged
-Dave

Moderator, Ship Simulator Official Forums
Founder, The Ship Simulator New Vessel Design Group
Designer - Print, Branding, Fashion, Identity Systems

The New Vessel Design Group - Bringing gamers ideas to Ship Simulator

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #33 on: June 07, 2007, 08:36:16 »

This should get interesting! Heh Heh. Now if only we knew the power of VSteps platforms . . .

LOL :D

I'd hazard a guess at Very Powerful ;)
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Eemspoort

  • Forum member
  • Posts: 372
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #34 on: June 07, 2007, 14:00:26 »

DJM, thanks for the tip! I thought about the GS, because they are on sale now @ our local pc-shop, hehehe, and my mate got one, and it runs very, VERY nice, hehehe.
I know the GS is down-graded, but you can buy it with up to 1 gig memory, and the GT op to 512mb...
That's why i think of the GS. I'm not a succer for gadgets on vid-cards, they just have to give my a good framerate and nice views, hehehe. ;)
Logged
m/s "Eemspoort"
1961, Hilgers A.G.-Rheinbröhl
76,2 x 8,20 x 2,72 mtr, 1085 ton
Deutz RBV 6 M 545, 800 HP @ 380 rpm
Daf KMD 250.2, 250 HP @ 1800 rpm, bowthruster

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #35 on: June 07, 2007, 14:04:25 »

I'm not a succer for gadgets on vid-cards, they just have to give my a good framerate and nice views, hehehe. ;)

LOL, nice philosophy....I like that ;)

Regards.

DJM.
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Maik

  • Forum member
  • Posts: 221
    • www.autoinformatief.com
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #36 on: June 07, 2007, 16:57:57 »

Hello Maik,
 You will probably need to reduce some settings like most people who dont have a Panamax pc.
Good luck
Luc

What's a panamax pc ?? ???

And lucky me!! :D Just a few details turned lower is better than no playing at all  ;)
Logged

CG Rocker

  • Forum member
  • Posts: 27
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #37 on: June 08, 2007, 02:56:23 »

I should be good to go. Vista, Geforce 7600. AMD dual core 42000 and 2gb ram
Logged

Eemspoort

  • Forum member
  • Posts: 372
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #38 on: June 08, 2007, 22:42:22 »

Yeah, that should do th trick!

Oh, and i was mistaking the memory-sizes on the 7600 GS and GT. The fastest GS for AGP has 512, the fastest GT for AGP has only 256. I geuss, i will be shopping for the GS in the near future. And lets hope, the demo comes out soon, so my mate can test-run it, with his 7600 GS 512 AGP. ;D If it doesn't work propperly, i will need a new system... :o ::)
Logged
m/s "Eemspoort"
1961, Hilgers A.G.-Rheinbröhl
76,2 x 8,20 x 2,72 mtr, 1085 ton
Deutz RBV 6 M 545, 800 HP @ 380 rpm
Daf KMD 250.2, 250 HP @ 1800 rpm, bowthruster

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #39 on: June 08, 2007, 22:47:03 »

Does anyone else here hate the word 'Upgrade'?  I know I do lol
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Eemspoort

  • Forum member
  • Posts: 372
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #40 on: June 08, 2007, 23:00:59 »

Ohwyeah....it allways costs to much time and money! I hate it as well! ;D
Logged
m/s "Eemspoort"
1961, Hilgers A.G.-Rheinbröhl
76,2 x 8,20 x 2,72 mtr, 1085 ton
Deutz RBV 6 M 545, 800 HP @ 380 rpm
Daf KMD 250.2, 250 HP @ 1800 rpm, bowthruster

Stuart2007

  • Forum member
  • Posts: 6201
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #41 on: June 08, 2007, 23:21:34 »

Ohwyeah....it allways costs to much time and money! I hate it as well! ;D

Ive got a mid range pentium 4 laptop (spit. give me an amd athlon anyday!) with a memory module missing (awaiting replacement) and it is now below the MIN possible for the game. It warns me, but still plays.

Takes ages to load, but once running is ok. trust me to be akward!

Stu
Logged
Join the campaign for 'Pride of Bilbao' and SSE (on one disc).... Model by TFM ship builders.

sookeutd

  • Forum member
  • Posts: 11
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #42 on: June 09, 2007, 07:33:53 »

Would a

Intel Graphics Media Accelerator 950

graphics card work?

I'm buying a laptop, however I've been told I can't upgrade/change the graphics card in it.
Logged

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #43 on: June 09, 2007, 13:36:34 »

Would a

Intel Graphics Media Accelerator 950

graphics card work?

I'm buying a laptop, however I've been told I can't upgrade/change the graphics card in it.

As far as I'm aware, all Intel cards are on-board, they don't really run games very well.

Regards.

DJM.
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Stuart2007

  • Forum member
  • Posts: 6201
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #44 on: June 09, 2007, 22:26:40 »

In a laptop you will only be able to change certain bits.

Memory modules, lan cards, wifi modules etc.

You won't be able to change the graphics card. Although some have a mini-pci slot for that reason, you won't get a mini pci card!

Take my advice, if you want a laptop make sure you go for the best you can afford. I always use HP as they combine performance and money.

In my opinion, an AMD Turion based processor is the best you will get.

Stu
Logged
Join the campaign for 'Pride of Bilbao' and SSE (on one disc).... Model by TFM ship builders.

sookeutd

  • Forum member
  • Posts: 11
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #45 on: June 10, 2007, 07:06:10 »

In a laptop you will only be able to change certain bits.

Memory modules, lan cards, wifi modules etc.

You won't be able to change the graphics card. Although some have a mini-pci slot for that reason, you won't get a mini pci card!

Take my advice, if you want a laptop make sure you go for the best you can afford. I always use HP as they combine performance and money.

In my opinion, an AMD Turion based processor is the best you will get.

Stu

Was in the store today looking at a HP AMD Turion processor with a NVIDIA GeForce Go 6150 (UMA) graphics card, so That would work!  ;D
Logged

AriesDW

  • NVDG
  • Moderator, NVDG
  • Posts: 873
    • Check out my flickr!
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #46 on: June 11, 2007, 06:19:53 »

Anyone have thoughts on the BFG-nVidia geforce 6200 OC? I just ordered one and I hope it is not a mistake.
Logged
-Dave

Moderator, Ship Simulator Official Forums
Founder, The Ship Simulator New Vessel Design Group
Designer - Print, Branding, Fashion, Identity Systems

The New Vessel Design Group - Bringing gamers ideas to Ship Simulator

[RWP]DJM

  • Forum member
  • Posts: 7004
    • DJM Online
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #47 on: June 11, 2007, 10:19:41 »

Anyone have thoughts on the BFG-nVidia geforce 6200 OC? I just ordered one and I hope it is not a mistake.

Well, as I'm sure you already know, OC is overclocked technology.  Usually I avoid overclocking, but in this case, these cards are designed to take it.

From what I've read on them and spoken to friends about, they are great cards ;D

Regards.

DJM.
Logged
RNIB - Supporting Blind & Partially Sighted People.

I am no longer a member of the Moderation team, so please send any messages about licence key issues to a currently active member of the team.  Thank you.

Stuart2007

  • Forum member
  • Posts: 6201
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #48 on: June 13, 2007, 01:30:46 »

Was in the store today looking at a HP AMD Turion processor with a NVIDIA GeForce Go 6150 (UMA) graphics card, so That would work!  ;D

What model is that then/ Must be in the 9XXX range?

If so, it has dedicated graphics memory and is WELL worth the upgrade price.

Stu
Logged
Join the campaign for 'Pride of Bilbao' and SSE (on one disc).... Model by TFM ship builders.

CG Rocker

  • Forum member
  • Posts: 27
Re: System requirements for Ship Sim 2008
« Reply #49 on: June 13, 2007, 06:44:33 »

Yeah, that should do th trick!

Oh, and i was mistaking the memory-sizes on the 7600 GS and GT. The fastest GS for AGP has 512, the fastest GT for AGP has only 256. I geuss, i will be shopping for the GS in the near future. And lets hope, the demo comes out soon, so my mate can test-run it, with his 7600 GS 512 AGP. ;D If it doesn't work propperly, i will need a new system... :o ::)
Yeah thats the one I have, except mine is PCI Express. You should def get one, it runs great! I used to have just a regular PCI card and ship sim would not run that great. Now it runs completly smooth.
« Last Edit: June 13, 2007, 06:47:58 by CG Rocker »
Logged
Pages: 1 [2] 3   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines