Hello Guest April 25, 2018, 21:21:27 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Down

Author Topic: 3D Schepen  (Read 78093 times)

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #50 on: July 14, 2010, 17:17:20 »

Hey Lars, dit vond ik op zoek naar "veolia pilot"

maar die bedoel je vast niet...  :doh:
Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #51 on: July 14, 2010, 19:29:25 »

ik bedoel ook geen pilot maar het veerpond
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #52 on: July 14, 2010, 23:29:51 »

Geintje...  :lol: :D ;D ::) :evil: :angel: :doh: :2thumbs: :captain:
Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #53 on: July 15, 2010, 06:50:26 »

http://www.jvandewetering.nl/koninklijke (ga naar het tweede schip) deze was de eerste maar die is vervangen door deze-- http://www.mct.nl/referentiePage.asp?IDRef=20
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #54 on: July 15, 2010, 08:29:12 »

Die tweede link, dat ziet er toch wel hypermodern en snel uit!  :2thumbs: Ik weet onvoldoende van het schip, maar het lijkt me niet een heel moeilijke om te maken veel recht toe recht aan.

Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #55 on: July 15, 2010, 11:11:06 »

ga eens naar port scaldis (breskens) op vakantie middelste gebouw ergens bovenin(waarschuwing ga niet boven de 6de verdieping het waait zo hard dat een sigaret uit je mond waait
« Last Edit: July 18, 2010, 17:52:50 by larsdehaan »
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #56 on: July 18, 2010, 14:17:53 »

Tja wat kan ik nog zeggen? Na veel rommelen heb ik een eerste redelijke Beta gemaakt die kan worden gevaren in Virtual Sailor.
Gelukkig is het small talk wat hier de klok slaat.
Project Pico 2010 nadert zijn voltooiing.
In ieder geval de doelstellingen gehaald die ik mijzelf in 2007 heb gesteld:

het schip is te downloaden van:
http://library.qualitysimulations.com/browse.php?special=latest als zip,
en van onze eigen site als rar bestand:
http://www.robenrinie.nl/PicoXIIII.rar
En waar ze komt te staan als ze ooit in SS mag varen dat weet ik nog niet :)

Brengt me tot de volgende vraag: Wil VSTEP net als in Virtual Sailor een map met alle losse (dynamische) onderdelen?
Als daar nu duidelijkheid over komt, kan ik dat belachelijke 3ds bestand hier verwijderen.

With Extreme Vriendly greetings,

en nog een fijne zondag!
Rob

@Lars, het is me nog niet gelukt om Vehicle Simulator te doorgronden. Het is hoofdzakelijk op vliegen geënt en ik krijg mijn throttle handel er niet in...
Ik heb langer nodig, en moet me ook verdiepen wat er nodig is voor een server onder Vista.
« Last Edit: July 18, 2010, 14:21:17 by zilverenmist »
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #57 on: July 23, 2010, 06:44:05 »

In plaats van uitzoeken hoe ik een VS netwerkje moet opzetten: een zeilboot.

Wordt Addon op hangsim.











Heeft natuurlijk ook een spinaker.
P.S. De romp van de Imaginary werd ontworpen met Delftship Pro, en heeft hierdoor geholpen hele goede vaar, en hydrografische eigenschappen. eigenschappen; Deze boot vaart een Comet 36 er dik uit!

Punt,

Rob
Logged

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: 3D Schepen
« Reply #58 on: July 23, 2010, 14:53:12 »

Hoi Rob,

Erg mooi!! en zeilen dit keer!  daar waag ik me nog niet aan. Ik heb al wel wat van mijn modelletjes in VS weten te krijgen, met dank aan 'ShipAddict' hier op het forum, die me een makkelijke manier heeft laten zien vergeleken bij de veel te moeilijke tutorial die ik had. Daar stond zoveel overbodige info in dat ik door de bomen het bos niet zag en er niet mee wilde beginnen..

Maar, het heeft toch wel wat ja, met je eigen scheepje varen.  ;D

Tot nu toe heb ik een aantal modellen geprobeerd, maar veel is niet af, en een hoop is niet bruikbaar in VS omdat het gewoon teveel polys zijn bij de erg gedetailleerde scheepjes.

maar goed, toch een paar plaatjes dan maar:

(opmerking bij de laatste: als je config eerst niet klopt kun je na het omslaan leuke plaatjes krijgen.  :P  )
Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #59 on: July 23, 2010, 15:00:37 »

fred ooit gehoord van vehicle simulator?
 en wie heeft er een fletcher class destroyer voor vs of wie heeft er ooit een gemaakt?
en mischien kan de eigennaar jullie helpen bij verdere modellen dit is z'n site http://www.simpsonslipways.net/
« Last Edit: July 23, 2010, 15:14:36 by larsdehaan »
Logged

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: 3D Schepen
« Reply #60 on: July 23, 2010, 16:40:01 »

Hoi lars,

Ja hoor, maar niet gekocht. Want qua vliegen en rijden heb ik wel betere simulators als ik eerlijk ben. En VS is ook niet echt mijn favoriet, die heb ik 'er maar zo bij' voor af en toe. Het is leuk omdat ik dan eigen scheepjes kan gebruiken en het onderwater gebeuren was wel even leuk in het begin, maar als simulator kan het voor mij niet tippen aan shipsim..  ::)

Groet,
Fred



Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #61 on: July 23, 2010, 19:23:28 »

Oh, die pont, ruilen tegen een Pico en een Imaginary?

Met AC3D is het een peulenschilletje om te schakelen tussen diverse bestandsformaten. Ik heb Vehicle Simulator wel, maar mijn PC is niet snel genoeg... 9 zeilboten in Virtual Sailor á  37 fps,


tegen 11 fps bij 2  boten in Vehicle Simulator.


Daarom blijf ik hangen in Virtual Sailor, en mijn eigen shipyard :)

De heer Papini was zo vriendelijk om Pico af te stellen voor gebruik in Vehicle Simulator, heel erg geslaagd, en daardoor weer wat meer geleerd, maar tegen 11 frames per seconde is dat niet echt mooi, alhoewel Vehicle Simulator er echt gelikt uitziet, Virtual Sailor, is het nog niet goed bruikbaar. Als ik alles op redelijke kwaliteit afstel, stopt het spel omdat ik duidelijk niet genoeg heb aan 512 MB video geheugen.

Maar natuurlijk ook leuk als reclame voor een goed merk :)

Want eigen merk is toch het best.



Prettige week nog, en Imaginary is hierbij een nieuw Virtueel product, dat ik ga klaar maken voor gebruik in Seccond Life de online community, niet de single handed ocean racer die daags voor de finish werd stuk gevaren.

@ Fred: Mag ik jouw pontje?
En eh, hoe maak jij die fotootjes klein op het forum? (zoals jij doet met je plaatjes)

Groeten Rob

P.S. ik heb nog een handig stukje software gekocht: Action3D Reducer Pro 4.0.0, het programma kan .x en .3ds openen en wegschrijven, het creëert een progressieve mesh die je vervolgens procentueel kan worden verkleint. Met de Imaginary van 5,13 Mb op 100% teruggebracht tot 1,15 Mb op een reductie van 5% 
Logged

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: 3D Schepen
« Reply #62 on: July 24, 2010, 09:30:18 »

Hoi Rob,

Ja hoor dat mag, maar ik moet hem nog wel eerst even wat verder afmaken en de cfg verbeteren, en als het me lukt, de animaties doen, schroef, roer, de controls, etc. Maar je mag ook het model wel proberen zoals het nu is hoor.

Alleen, één voorwaarde, ik wil géén van mijn modellen, door zeer slechte ervaringen van mijzelf en anderen met de VS community, releasen op een site, voor algemeen gebruik. Er word teveel gejat daar, dus ik geef niks vrij in die library of wat dan ook. Dus alleen voor je eigen gebruik, dat is geen probleem. Ik vind het geen punt als geinterreseerden mijn scheepjes willen gebruiken, zolang het alleen voor jezelf is in de game en het niet verder word uitgegeven.

Ik meld me wel via pm ofzo als ik het in orde heb met dit scheepje.   :)

Wat betreft de plaatjes zo klein plaatsen, dat is een standaard forum feature. Als je post, klik dan links onder het text venster op 'additional options' en daar kun je dan een aantal plaatjes invoegen.  :thumbs:


Groeten,
Fred
« Last Edit: July 24, 2010, 09:37:47 by Mad_Fred »
Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #63 on: July 24, 2010, 10:56:41 »

hey fred,

de color fantasy of magic gaat zo vertrekken als jij helemaal klaar bent met je pont mag ik hem dan
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #64 on: July 24, 2010, 20:31:34 »

Daar zeg ik geen nee tegen, die cfg bijwerken vind ik net een sodoku, maar ik kan goed schatten in 3d en heb het meestal binnen een uurtje wel op zijn plaats.

Ik zal niets van jouw werk openbaar maken of gebruiken anders dan lekker tuffen in vehicle simulator en virtual sailor.

En eh, ik was ook niet van plan om werkelijk alle modellen zomaar gratis weg te geven, maar je kent het doel van mijn doen, VSTEP net zo lang aan zijn kop zeuren tot we zelf modellen mogen invoeren. Of tot VSTEP besluit niet alleen een missie editor te leveren maar ook een simpele ship editor of converter.

Groetjes Rob
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #65 on: July 27, 2010, 07:46:50 »

Mijn nieuwste aanwinst:
http://www.youtube.com/watch?v=SuUnfH9qsFM
Het vrijgeven van historisch materiaal gaat gestaagd door...

Persoonlijk vind ik deze goed genoeg als ocean powerboat in SS Extreme...

Groetjes van Rob
Ik ben tevens een serieus neven bedrijf gestart; Imaginary Views: lever een droom in en wij maken die bijna tastbaar, met specialismen binnenhuis architectuur en nautische ontwikkeling.
Tja, een 3D project maakt wel wat los in een mens  :evil: :doh:
Logged

B-lex

  • Forum member
  • Posts: 41
Re: 3D Schepen
« Reply #66 on: July 31, 2010, 19:25:20 »

Nog niet af, maar hier een impressie van mijn binnen-buitenvaardertje..






Grtz, Alex
Logged

larsdehaan

  • Forum member
  • Posts: 1350
Re: 3D Schepen
« Reply #67 on: July 31, 2010, 20:42:06 »

wow
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #68 on: July 31, 2010, 23:39:52 »

Hoi B-lex, mooi! Kun je er ook bruikbare 3D bestanden van maken, zodat iemand je schip kan laten varen in Virtual Sailor, of Vehicle Simulator?

Jullie straks de Sirius, ik mijn eigen Antares, Bellatrix, Betelgeuze, Castor, Pollux en Sirius, natuurlijk niet de Greenpeace uitvoering, daar zal inmiddels wel een copyright opzitten.
Ik ben dan ook met de ruwe schets klaar, en de Antares heeft al proefgedraaid in Virtual Sailor... Ik moet nageven dat Virtual Sailor de scheepseigenschappen bijzonder goed nabootst.

eerste ruwe schtes


Naar o.a. dit en andere voorbeelden:


Een later stadium van het 3 D model

Deze Boot is voorlopig nog redelijk terecht gekomen nadat de boten in de Offshore geen droog brood meer konden verdienen.
Iets over de geschiedenis en het heden van de Antares: http://www.antares.nu/


Er zijn in die serie 6 boten gebouwd voor de Marine/ het loodswezen. Er zou een oerlikon op dek hebben gestaan, maar een oerlikon heeft een open luchtgekoelde loop, terwijl het geschut dat op de Loodsboten stond een gesloten loop hadden. Het is dus mogelijk dat het kanon op het voordek geen Oerlikon was.

Groetjes Rob, oh, de Oceaan Racers staan als downloads op de addon VS site.

Logged

B-lex

  • Forum member
  • Posts: 41
Re: 3D Schepen
« Reply #69 on: August 01, 2010, 00:37:41 »

Hoi Rob,

nee spijtig genoeg kan ik er zelf geen bruikbaar schip van maken. Ik kan een beetje tekenen in sketchup, verder geen verstand van computers. Kun je me grof uitleggen hoe dit in zijn werk gaat? Importeer jij gewoon je schepen in Virtual Sailor dan?

Grtz, Alex
Logged

Mad_Fred

  • Administrator
  • Posts: 8687
Re: 3D Schepen
« Reply #70 on: August 01, 2010, 01:56:33 »

Hoi Alex,

Erg mooi weer!!  :thumbs:

Misschien kan ik je ook helpen wat betreft dat importeren.

Je kunt een plugin downloaden voor sketchup, en dan kun je vanuit sketchup zelf je scheepje in een bruikbaar formaat zetten, dan VS kan gebruiken.

Je moet dan nog wel zelf de config erin zetten en gaan aanpassen, zodat ie ook gaat varen, maar je kunt een standaard config van een vergelijkbaar schip pakken voor een test, en die dan gaan aanpassen.

En dan zijn er nog andere dingen, zoals bepaalde files die de lampen op de juiste plaats zetten, en rook uit de schoorsteen laten komen op de juiste plek, en als je bewegende delen wilt (roer/schroef/etc) of standaard VS controls op je model wilt plakken enzo doe je dat ook weer met dat soort files. Maar dat klinkt moeilijker dan het eigenlijk is. Daar ben ik nog niet zoveel aan toegekomen eerlijk gezegd, maar het principe is me i.i.g. wel bekend.

Maar goed, dat is af en toe wel even puzzelen dus. Je hebt echter geen extra payware software nodig om vanuit sketchup, met de gratis plugin - en dat is DEZE trouwens - je boot in VS te krijgen.

Ik kan het je wel eens uitleggen als je wilt. Als je dat geinstalleerd hebt dan praat ik je er wel doorheen als je wilt. Laat me dan maar een PM achter!

Groeten,
Fred


ps Rob, mooi begin daar met de Antares!!!  :thumbs:
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #71 on: August 01, 2010, 13:38:35 »

Hoi Alex, het is precies zoals Fred uitlegt in de link:  de pagina zegt het al:

Exporting from Google SketchUp to Directx/XNA (.x) file format

Want Virtual Sailor gebruikt .x files(bestanden, niet de FBI serie) Als je in VS een mapje maakt onder boats en het een naam geeft is het al terug te vinden in de schepen lijst.

Als je hierin je schip opslaat als boat.x (let maar op dat is voor alle schepen het zelfde naampje!) dan heb je al een schip. Wat nu nog een probleem kan zijn is de x-y-z- instelling van Virtual Sailor en scetchup.
Als je mazzel hebt en het schip op zijn water lijn opslaat (saved) het ook in VS redelijk terecht komt.
Dat staat aangegeven in het .cfg bestandje en dat is te openen met kladblok (notepad)
Denk er om dat de maten in VS in voeten is en niet in meters, Zoals bij de Antares, het schip is 45,nogwat meter lang, maar dat was dus precies 150 voet!

Ik heb alleen zelf erg veel aan AC3D, dat kan in heel veel bestandsformaten wegschrijven en invoeren.
Nadeel is dat het wel .x files kan maken, maar niet importeren. Zo gaat een .x bestand eerst in een programmatje dat er 3ds bestanden van kan maken, want 3ds bestanden kan ik wel importeren.

Zoals jij en Fred gewend zijn aan scetchup, ben ik heel erg gewend met ac3d te werken, omdat ik binnen het programma wel zo'n beetje alles weet te vinden.

Dus ik zou in het kort het antwoord geven, luister naar Fred! en volg zijn link!

Als je daarna moeite hebt met het varen kan daar weer mee geholpen worden.
je kunt wel een plaatje zoals je het hier laat zien gebruiken in VS: noem het boat.bmp(of jpg.) en copieer het naar het mapje van jouw schip in Virtual Sailor/boats/jouwboot. als je nu ingame door de bootnamen scrolt zul je het mapje met jouw bootnaam tegen komen, en als je het aanklikt zul je dan het plaatje boat.jpg of .bmp zien.

Om je schip op de waterlijn te krijgen open je het boat.cfg bestandje en pas je de diepgang (ik dacht boat alt) aan.
e.e.a. wordt ook door Ilan Papini uitgelegd in het help bestand, al is dat erg summier.

Als je verder hulp wilt, dan hoor ik het wel.

Bedankt Fred, ik hoop dat de loodsboot uiteindelijk gaat lukken, al zou ik het onderschip natuurlijk zo willen stelen uit de nieuwe Extremes, dat scheelt een hele berg werk  :evil:

PS je kunt andere bestandjes lenen die je nog niet hebt gemaakt.
Zo moet je in scetchup voor het zelfde schip de schroef het roer en de verlichting appart exporteren!
het roer en de schroef sla je op vanuit het middelpunt van het assenstelsel, de verlichting sla je op zoals die moet zijn (Antares3D model 1 is zonder verlichting, het 2e plaatje is met verlichting!, ald je roer schroef of verlichting opslaat of uitvoert als .x bestand mag er niets anders in de 3D ruimte aanwezig zijn!!!


Prettige dag nog,

Rob
« Last Edit: August 01, 2010, 13:43:50 by zilverenmist »
Logged

B-lex

  • Forum member
  • Posts: 41
Re: 3D Schepen
« Reply #72 on: August 01, 2010, 23:43:14 »

@ Rob en Fred,

ik heb geprobeerd het te programma te downloaden alleen krijg het niet uitgepakt in de plugins  ???
Geeft een foutmelding.


Ik wil evt wel het bestand emailen naar jou Rob? Dat jij er een vaarschip van maakt. En dat Virtual Sailor, wat kost dat?

Groetjes, Alex
Logged

zilverenmist

  • Forum member
  • Posts: 862
    • Imaginary Views
Re: 3D Schepen
« Reply #73 on: August 02, 2010, 03:04:54 »

je mag het opsturen, maar als je vista of 7 hebt kun je het niet in programfiles uitpakken; pak het eerst uit naar de desktop, of in een appart mapje op je desktop, daarna de uitgepakte bestanden selecteren en kopieren, dan de map openen waar ze naartoe moeten en dan pasten, je krijgt als je het voor het eerst doet 3 meldingen of je het wel zeker weet, dat weet je dus je accepteerd alle vragen met ja je wilt daar echt kopieren, als je het balkje hebt zien vollopen (voortgang in het kopieer balkje) en het is gebeurt, sluit je alle mappen en start je het programma opnieuw. Anders zou het nog een taalversie probleem kunnen zijn, dat jouw scetchup in het Nederlands is, en de toepassing in het Engels, maar ik denk en hoop dat je vista of 7 hebt. in het "slechtste" geval heb je een moderne 64 bits computer, en is de toepassing daar niet op berkend.

Maar ik denk dat het uitpak probleem echt een vista ding is.
Ik hoop dat je hiermee wel red, maar anders is het geen groot probleem, zorg wel dat je het opstuurd als 3ds bestand, en dat is nog geen garantie dat ik het open krijg.

Succes voorlopig, en anders hoor ik wel wat je wilt.
Rob

« Last Edit: August 02, 2010, 04:10:51 by zilverenmist »
Logged

B-lex

  • Forum member
  • Posts: 41
Re: 3D Schepen
« Reply #74 on: August 06, 2010, 17:40:50 »

Rob, ik heb je tips opgevolgd en ik heb het schip in VS.

Volgende problemen;

Ik heb maar een half schip, het dek is weg(tankhoofden en pompen zijn er wel), de kop grotendeels weg, de brug,
en zo missen er nog een hoop stukken.

De diepgang heb ik opzich wel goed, maar verder geen idee hoe ik het allemaal kan veranderen.
Ze begint hij eigenlijk altijd bb voor een meter of 4 boven dek(schat ik) als je hem opstart.

Reglateur en stuur heb ik er ook nog niet in, moet ik dat gewoon van een ander schip gebruiken?
De schroef en roeren zitten er niet op, is dit een probleem voor het varen?


Grtz, Alex

Edit: Ben er nu achter gekomen dat mijn schip 180 graden gedraaid is, kop is kont en kont is kop zeg maar..
Varen gaat, inclusief schroefwater.

Edit2: Heb het voor elkaar gekregen dat er geen plaatwerk meer mist. Het enige probleem is nu nog dat ze gedraaid moet worden.

Edit3: Boot is gedraaid en ik kan er mee varen, geeft toch een lekker gevoel 8)
Rook is al afgesteld, de pilot en de verlichting moet nog..zie hier


« Last Edit: August 06, 2010, 22:21:42 by B-lex »
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Up
 
 


SMF 2.0.14 | SMF © 2017, Simple Machines